Programok

 

 

Powerpoint diavetítéssel egybekötött előadás


Vállalok előadást a japán csomagoláskultúra történetéről, a csomagolási szokásokról, annak szabályairól és egy fényképgaléria segítségével bemutatom annak legfőbb jellemzőit is az érdeklődőknek. Az előadás kiterjed a furoshiki-csomagoláson túl a papírcsomagolásra is.

 

Workshop


Egy rövid diasoros bevezető után a résztvevők saját maguk is kipróbálhatják a csomagolás művészetét. Megtanítom a legfontosabb furoshiki-csomagolási technikákat ("rögtönzött", az aznapi tárgyak formájához igazítható táskák készítését, elhasználódott táskák felújítási technikáját, ajándéktárgyak csomagolásának módját formák szerint stb.), illetve igény esetén nem csak furoshikival, hanem különleges papírcsomagolási trükköket (pl. átlós csomagolás, darvas csomagolás, borosüveg csomagolása, szalagkötözési módok) is tanítok.

 

Komplett japán est


Céges rendezvényeken, japán napokon kollégáimmal vállaljuk nagyobb társaságok lekötését nem csak furoshikival, és táskák készítésével hanem különböző japános elfoglaltságokkal, úgymint kimono-öltözés és jukata-öltöztetés, teaszertartás és kóstolás, papírhajtogatás, kalligráfia és papírcsomagolás. Ilyenkor általában a különböző programokat párhuzamosan tartjuk egy nagyobb terem különböző sarkaiban, de lehetőség van arra is, hogy bevezetésképpen a workshopok megkezdése előtt minden programról szóljunk pár szót, és bevezessük az érdeklődőket a japán kultúra világába.

 

Gyerekeknek

 

Iskolákban, céges családi rendezvényeken vállalunk gyermek-workshopot is. A család legkisebb tagjai számára papírhajtogatást, japán karakterek rajzolását és furoshiki-csomagolást ajánlunk. Ezek az elfoglaltságok kiválóak arra, hogy fejlesszük a gyermekek kézügyességét és kreativitását.

 

Kérje személyre szabott ajánlatomat a kapcsolat menüpontnál!